Meteen naar de inhoud

hfss/wetgeving

LOOK BEYOND WHAT YOU CAN SEE

hfss/wetgeving

De afkorting HFSS staat voor High Fat, sugar and/or salt, oftewel producten hoog in vet, suiker en/of zout.
Het Nutrient Profiling (NP) model van het Britse ministerie van Volksgezondheid classificeert voedsel- en drankproducten met behulp van een scoresysteem dat de bijdrage van nuttige voedingsstoffen in evenwicht brengt met componenten waarvan we minder zouden moeten consumeren. Hoe lager de score, hoe verantwoorder het product is.

De HFSS-classificatie beperkt de promotie en plaatsing van producten binnen supermarkten maar ook online winkels. De beperkingen die de regering heeft opgelegd aan HFSS-producten zijn bedoeld om ‘de marketing voor kinderen vorm te geven’ en de voedselvoorkeuren van kinderen vanaf jonge leeftijd vorm te geven en volwassenen aan te moedigen hetzelfde te doen.

Wij kunnen fabrikanten (merken) en retailers (private label) helpen die worstelen met hun HFSS-scores. In principe kunnen we helpen om het DNA van het product te herformuleren om het “beter voor u” te maken.

Contact

Dus kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je food product of sterk merk? Dan weet je ons te vinden! Bel of mail ons gewoon even voor een vrijblijvende afspraak.