Meteen naar de inhoud

nutri-score

LOOK BEYOND WHAT YOU CAN SEE

nutri-score

Foodtec is vanaf 2017 begonnen met ontwikkelen op basis van de Nutri-Score criteria. Zo is ons OATIES-concept diep geworteld in de Nutri-Score filosofie. Deze hebben een C-score, terwijl de meeste andere koekjes moeite hebben om lager dan de E-score te scoren. Ondertussen zijn we er zelfs in geslaagd om koekjes te ontwikkelen met een A-score!

Ter info, Nutri-Score is een voedselkeuze-logo dat de voedingswaarde van voedsel en dranken omzet in een eenvoudige totaalscore. Het is gebaseerd op een schaal van 5 kleuren en letters, waarbij A groen is voor producten met de meest gezonde samenstelling, terwijl E donkeroranje is voor producten met de minst gezonde samenstelling.

Nutri-Score is in 2017 voor het eerst in Frankrijk geïmplementeerd, maar inmiddels hebben ook andere landen besloten het systeem formeel te accepteren voor vrijwillig gebruik in hun thuismarkten. Het gaat hierbij om  België (2018), Zwitserland (2019), Duitsland (2020), Luxemburg (2020) en Nederland (2021).

Contact

Dus kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwikkelen van je food product of sterk merk? Dan weet je ons te vinden! Bel of mail ons gewoon even voor een vrijblijvende afspraak.